Oven - Thermo Scientific OMH180
Convection technology: mechanical convection - Temperature range: 50 - 330 °C - Spatial temperature deviation: ± 1.8 °C at 150 °C - Temperature deviation over time: ± 0.2 °C at 150 °C - Chamber volume: 170 Litre - Footprint: 0.47 m2 - Number of shelves supplied / max: 2 / 19 - Inner chamber made from corrosion-resistant stainless steel 1.4301 with rounded corners for easy cleaning - Coated exterior - Large, easy to view vacuum fluorescent display - Simple, microprocessor-based touch button controls - 180° door opening - Automatic overtemperature alarm system to protect samples - Adjustable fan speed with 5 speeds - Programmable controller for temeprature ramps and dwells: store up to 10 programs with 10 discrete steps and features electronically controlled fan speed and damper position - Boost function for accelerated heat-up - Dry alarm contact for connection of alarm device
Untuk mengeringkan sampel atau sterilisasi alat2 penunjang laboratorium menggunakan suhu tinggi
Colokkan kabel oven pada stop kontak
Tekan tombol on pada oven
Buka pintu oven, lalu masukkan sampel yang akan dikeringkan pada ruangan oven, tutup kembali pintu oven
Atur suhu oven pada tombol yang tersedia. Oven dalam beberapa menit dapat menyesuaikan dengan suhu yang diinginkan secara otomatis.
Atur waktu yang diinginkan dalam pengovenan. Bila waktu yang diatur telah selesai, pengatur waktu secara otomatis kembali ke nol.
Tekan tombol off pada oven
Biarkan dingin, lalu keluarkan bahan dan alat yang disterilkan/dikeringkan.
Lepaskan kabel oven pada stop kontak